Asia van Ommen Tuin Ontwerp werkt volgens een eigen, door ervaring ontwikkeld uniek stappenplan. Op deze manier wordt uw tuin op de meest efficiente wijze ontworpen, en leggen we op het juiste moment de focus op het juiste onderdeel van uw tuin.

Persoonlijk overleg met de klant
Het ontwerpen van een tuin begint met een vrijblijvend gesprek. Tijdens deze kennismaking proberen wij te weten te komen... ...wat de wensen, smaken en behoeften van onze klant zijn. We bespreken de functies van de tuin, het kleurgebruik en de voorkeur voor bepaalde gewassen. Eenmaal op locatie bekijken we de ligging van de tuin in relatie met de omgeving. Bovendien wordt gekeken hoe zwakke onderdelen van de tuin kunnen worden gecamoufleerd en de sterke punten geaccentueerd.
   
Het maken van het definitieve plan
Aan de hand van de wensenlijsten de ligging van de tuin wordt een eerste tekening gemaakt. Wij proberen de praktische en... ...esthetische onderdelen op een creatieve manier te combineren. In het proces van ontwerpen worden de tekeningen besproken en geŽvalueerd, waardoor altijd ruimte open blijft voor suggesties en aanpassingen. Uiteindelijk worden de tekeningen zo aangepast om een ontwerp te maken dat aan alle wensen voldoet.
   
Uitleg aan de hovenier
Voor de uitvoering van het project kunnen we de klant in contact brengen met hoveniersbedrijven waarmee... ...wij samenwerken. De klant kan uiteraard ook zelf kiezen voor een hovenier. In beide gevallen worden de tekeningen doorgesproken met de uitvoerde
   
Begeleiding aanleg
Indien gewenst begeleiden wij ook het overleg met de uitvoerder als het gaat om de start en het verloop van de... ...werkzaamheden. Bovendien bieden wij een actieve en creatieve begeleiding van de hovenier tijdens de uitvoering van het project.
   
Opstellen van een onderhoudsplan
Het is belangrijk dat de klant weet hoe na aanleg het best kan worden omgegaan met de nieuwe tuin. Daarom wordt een onderhoudsplan opgesteld met bijvoorbeeld informatie over de verzorging van gewassen, de bemesting en het snoeien.
   
Begeleiden de styling van de tuin
Indien gewenst begeleiden wij ook de styling van de tuin en helpen wij met de keuze van meubels en accessoires. Op deze manier wordt geholpen de tuin te veranderen in een comfortabele woonruimte.